10 gode råd til at vedligeholde dit sommerhus

10 gode råd til at vedligeholde dit sommerhus

Sommerhuset er elsket af mange. Når sommeren nærmere sig og man har nogle fridage er det altid dejligt at tage et smut forbi sommerhuset og tilbringe nogle dage.

Dog kan det være lettere sagt end gjort, da de fleste sommerhuse har stået tomme hele vinteren er blevet støvet og beskidte. De er rent ud sagt ikke til at bo i.

Når der skal gøres rent i en bolig der ikke har været i brug i mange måneder er det vigtigt at starte ud det rigtige sted og med de rette produkter i hånden. Støv og fnidder er ikke noget man skal tage let på da man hurtigt kan udvikle allergi.

Når der skal gøres rent i sommerhuset er disse 10 råd vigtige at have med:

  1. Inden du starter den store hovedrengøring er det vigtigt at få tingene af vejen. Der skal ryddes op så du har god plads til at rengøre og så der ikke ligger en masse forhindringer som både du kan falde over og er generelt til besvær. Frie gulve og overflader er nemmest at rengøre.
  2. Start med at svinge støvsugeren så alt gulv, karme og diverse overflader bliver frie for støv.
  3. Tag dernæst gardiner og persienner ned og vask dem. Plast og aluminiumpersienner vaskes i en balje eller badekar med sæbe og vand. Hvis du har træpersienner kan de nøjes med at blive støvsuget og tørret af med en opvredet klud.
  4. Radiatorer er næste skridt på planen. Gør rent bag ved dem og nede i selve radiatoren. Til denne opgave kan der købes specielle radiatorbørster beregnet til det.
  5. Væggene skal også tørres af og dette gøres med en opvredet klud og lidt sæbe.
  6. Tør vinduesrammer af med en våd klud. Hvis der er meget fedt og snavs, så brug en køkkensvamp til at få det væk.
  7. Turen går dernæst til køkkenet. Her skal alle tingene tages ud af skabene og skufferne. Derefter skal skuffer og skabe rengøres grundigt både ind-og udvendigt. Husk toppen af skabene. Vask også gerne alt service. Dette kan gøres ved at putte det hele i en balje vand med lidt opvaskesæbe.
  8. Sving støvsugeren igen, vask gulvet med en gulvvasker og vask alle lofter med grundrens.
  9. Værelserne får sig også en tur med støvsugeren og alle overflader renses med en klud.
  10. Tilsidst kommer turen til badeværelset. Her skal ventilationen renses. Brusenichen og gulve renses grundigt for kalk og sæberester. Få også renset afløbet og udskift toiletbørsten.

Denne liste med råd er nyttig at have med når sommerhuset skal besøges for første gang efter vinteren. Held og lykke med rengøringen og god ferie.

 

 

 

Comments are closed.