3 tips til hvordan du sparer penge

3 tips til hvordan du sparer penge

”Penge vokser ikke på træerne” er et udtryk vi alle har hørt. Jeg kender i hvert fald ikke nogen med et pengetræ i baghaven. Dog kender jeg mange der går på arbejde hver dag fra 8-17 og arbejder hårdt for at have råd til at hus, kæreste, fødselsdagsgaver osv. Pengene er hårdtjente og det handler om at få mest ud af dem. Jeg har derfor udarbejdet en lille artikel med 3 råd, der måske kan få dine penge til at holde lidt længere.

Madplan

Vi spiser alle mad, og mad koster penge. Det er ikke det dyreste i dit budget men det tager en stor ’bid’ af budgettet. Faktisk så stor at det er udregnet, at et gennemsnitsindivid i Danmark spiser for cirka 2000kr om måneden. De 2000kr kan snildt reduceres til 1000kr, hvis du blot udarbejder en madplan. En plan der fortæller dig, hvad du skal handle ind, og hvilken mad du skal spise. Ved at lave en madplan undgår man madspild, hvorfor du også gør Gretha Thunberg tilfreds. Resterne af maden er fra dag 1 er udregnet til at kunne bruges dag 2, så handlesessionen i din lokale Netto bliver også billigere. Derudover anbefales det at handle en gang om ugen i stedet for hver dag. Ved at gøre det, undgår man også impulskøb. Så lav en madplan og handl med en indkøbsliste.

Internettet er faktisk din ven

E-commerce er blevet stort. Kæmpestort. Men at navigere rundt i de forskellige priser online er en jungle. Jeg anbefaler altid, at du tager dig tiden til det. Eksempel: Ved en søgning på Kiropraktor København, får jeg tusindvis af resultater frem, der alle ønsker at sælge mig deres kiropraktik-produkt. Hvis du lige har tiden, og ønsker at spare, så brug et par minutter på at surfe rundt. Find ud af hvilke løsninger de tilbyder og hvilket behov du har. Allerede der er du faldet over forskellige priser i niveauer fra 500kr til 2500kr, ved blot 3-4 minutters surf.

Deleøkonomi

Er en bølge du bør hoppe med på. Deleøkonomi handler om, som ordet også indikerer, at dele alt hvad der kan deles, uden at nogle lider behov tab. Eksempler: Du kan købe en græsslåmaskine med din nabo, i bruger den næppe samtidig alligevel. Del dine streamingtjenester med din familie, på de fleste kan der være 5 aktive brugere ad gangen, I er næppe 5 eller mere, der vil se film samtidig, hver for sig.

Der findes tonsvis af andre tips og tricks. Disse er dog de mest essentielle for mig. Håber du kan tage noget med dig videre.

 

 

 

 

Comments are closed.