Få overblik over din økonomi

Få overblik over din økonomi

For mange mennesker er økonomien vigtig at have styr på. Det er det, der binder hverdagen sammen, og det er derfor en god idé at have styr på. Det kan dog for mange mennesker være svært at have styr på økonomien, men bare rolig, der er mange hjælpemidler, man kan gøre brug af.

Har man styr på sin økonomi, kan man have ro i maven. Det er dog lige værre, hvis man ikke har styr på den, og ved mere præcist, hvad pengene bliver brugt til. For mange mennesker gælder det om at have overblik, nogle mere end andre og i større og mindre grad. Det bedste man kan gøre, er at hjælpe sig selv med at holde styr på det.

Det man blandt andet kan gøre er, at have en notesbog, eller hvis man vil gøre det på computeren, have et ark liggende der. Det nemmeste at arbejde i på computeren er Excel.

Det første man kan gøre er, at få er overblik over de faste udgifter om måneden. Man lister de forskellige udgifter op hver for sig, og skriver så beløbet ind/ned ved siden af. Når dette er gjort kan man begynde at kigge på, hvilke udgifter man har udover. Så er det derefter op til sig selv, hvor nøjagtigt man vil have det. For nogle er det nok at kalde resten ”diverse”.  For andre er det vigtigt at skrive nøjagtig, hvad det er. F.eks. hvis man har været ude og købe tøj, så ville man lave en udgift der hed ”tøj”, og skrive beløbet ind der, i stedet for under diverse.

Hvis man vælger at gøre det mere nøjagtigt, hjælper man sig selv med at vide, helt præcist hvad man har brugt penge på. Det kan hjælpe en til at se, om der er nogle udgifter der er rigtig høje, og om det er noget man skal gøre noget ved eller ej. Hvis man selvfølgelig er ligeglad med, hvor pengene ryger hen, så giver det mindre mening at lave en oversigt over det.

For mange mennesker hjælper det at lave en oversigt, fordi det giver mere overblik og overskud i hverdagen. Det er derfor også vigtigt, at man holder den opdateret, så man hele tiden kan følge med. Man gør sig selv en tjeneste på den måde, specielt hvis man nogle gange undrer sig over, hvad pengene går til.

Så hvis du endnu ikke har overblik over din økonomi, og ønsker det, så grib en pen og noget papir, eller start computeren op og kom i gang. Du hjælper kun dig selv.
God fornøjelse med projektet.

Comments are closed.