Fordele med vikar til sæsonvirksomheder

Fordele med vikar til sæsonvirksomheder

Der er mange forskellige brancher og markeder og der er oftest perioder, hvor virksomheder tjener flere penge, end i andre perioder. Der bliver solgt flere gummistøvler om efteråret, end der gør om sommeren. Så hvad kan sæsonpræget virksomheder gøre, for at optimere sin økonomi bedst muligt?

 

For virksomheder, der har en sæsonpræget indstilling, kan det hurtigt koste flere penge end nødvendigt at skulle ansætte mange fuldtidsansatte. I de travle perioder er det helt fint, at have fuldtidsansatte, men når man er forbi sin sæson, så er der for meget udbud i forhold til kundernes efterspørgsel. Vikarbureauer kan være en mulighed for mange af disse sæsonvirksomheder. Forlystelsesparker, som har klart flest personer om sommeren og efteråret, ikke skal have fuldtidsansatte henover vinterperioden. Hoteller som er meget periodepræget af kunder, giver det god mening at ansætte folk, som vikar, så de kan køre fuldtid på de travle perioder, ferier, events osv. En vikar vil være indforstået med præmissen om, at vedkommen ikke er fuldtidsansat af virksomheden og accepterer de vilkår, som de får sat i sigte. Med vikar kan man lettere omstille og benytte tiden bedst muligt. Bliver der uforudsigeligt travlt igen, kan denne person så omstille sig til fuldtid og være en hjælpende hånd til virksomheder.

 

Så er man en virksomhed, der tjener klart flere penge i nogle perioder fremfor andre perioder, så kan man med fordel overveje muligheden, med vikaransættelser. Det kan være med til at man sparer penge på den lange bane. Med den tid, hvor der pt. Er Covid-19 som har lukket flere samfund og regioner ned, der er det svært at se, hvad fremtiden bringer og usikkerhed er med til at skabe bekymring og kan formindske den omsætning, som virksomheder havde regnet med. Vær omstillingsparate under kriser, så der kan justeres de rigtige steder og på den måde, nemmere kan komme ud af krisen.

Comments are closed.