Konkurrencen på gadget-markedet

Konkurrencen på gadget-markedet

Siden den første smartphone så dagens lys i starten af det nye århundrede har det fået kamp til stregen. Apple startede ud med den ikoniske iPhone og har siden fået konkurrence fra giganter såsom Samsung. I mange år har både Apple og Samsung udfordret hinanden.

I dag ser markedet anderledes ud end da Apple og Samsung startede ud som smartphone giganter. Konkurrencen er blevet skærpet til, og er nu kommet i selskab med blandt andet Huawei. Huawei er især interessant og har med sin aggressive markedsføring og ekstremt billige smartphones formået at blive verdens andenstørste aktør på smartphone markedet.

 

Den væsentlige forskel har dog altid været fra Apple’s side været design, brugervenlighed og unikke features på samtlige enheder inklusiv iPads, og derfor har prisen også matchet. I dag har mange af Apple’s konkurrenter udviklet sig og kan tilbyde samme features, lækkert design og en god portion brugervenlighed til den halve pris, og dette har presset Apple’s finanser gevaldigt.

De asiatiske giganter er i færd med at presse Apple ud af markedet og dette kan mærkes på trods af at Apple stadig formår at bringe ny teknologi til bordet. Hvor man førhen sammenkoblede pris med kvalitet, kan det siges at i dag kan man få en god portion kvalitet til det halve.

Dog kan det siges at smartphone-industrien med sine mange konkurrenter er ved at være mæt og udtømt for potentiale, og derfor er det på tide at se fremad på gadget-markedet og udforske nye muligheder og potentialet for nye markeder, hvor Apple kan gå forrest og gentage successen som de gjorde med den revolutionerende smartphone.

 

Den nye teknologi som kan være værd at udforske og taget et kig nærmere på kan være kunstig intelligens eller AI som fænomenet også bliver kaldt.

Apple har allerede taget hul på kunstig intelligens i deres nyeste iPhone, hvor der blandt andet er blevet præsenteret face-recognition. Dog forventes det at Artificial intelligence bliver brugt i andre sammenhænge og tilkoblet og integreret i den nuværende teknologi.

 

Voice assistent bliver også spået en stor fremtid, og teknologier som Alexa, Bixby og Siri er i fuld gang med at indfinde sig i de forskellige gadgets og hverdage. Stemmeassistenter kan blive meget stort i fremtidens hverdag og kan gøre hverdagen lettere for mange, dog kræver teknologien stadig finpudsning. Det kan dog være penge givet godt ud, da flere og flere kunder prioritere en god stemmeassistent i deres nye enhed.

Det vides ikke hvad fremtiden bringer, dog vides det nu at konkurrencen er presset på gadget markedet og der skal nytænkning til at revolutionere det endnu en gang.

 

Comments are closed.