Den juridiske del af en bolighandel

Den juridiske del af en bolighandel

For langt de fleste danskere er den største og vigtigste beslutning, de skal træffe i deres liv, når de skal købe deres første bolig. Når man køber en bolig er der mange ting, man skal være opmærksom på. Det er ikke bare en stor investering, som vil påvirke dit liv i mange år frem, men også en stor beslutning, hvor alt skal være velovervejet ogennemset. Hvis ikke man får tænkt over alle aspekter og får udført processen ordentligt, kan det have stor indflydelse på dit liv i fremtiden. 

 Hvornår er handlen afsluttet? 

Du eller I har nu fundet jeres drømmehus, alt det finansielle er clearet med banken og I har givet et bud på det, som er blevet accepteret af sælgeren af huset. Så skulle man måske tro, at I bare skal have nøglerne når pengene er gået igennem og så er I klar til at flytte jeres liv ind i de nye rammer, som skal være jeres de næste mange år? Desværre er det ikke så simpelt, for det ville være for nemt.  

Når du eller I har fundet det hus, I vil have, givet et bud og har fået buddet accepteret, er der en meget vigtig juridisk del, der skal være overholdt før, at I juridisk har bevis på rettighed over huset. Den del er skødeskrivning og tinglysning af ejendommen.  

Det er først når skødet er udarbejdet, underskrevet og dernæst tinglyst, at en bolighandel er gået igennem juridisk. Hvis man ikke får dette gjort meget hurtigt, så kan det faktisk ende galt. 

Hvorfor skødet og tinglysningen er vigtig 

Man kan være fristet til at spørge sig selv: “Hvor galt kan det dog gå? Vi har jo betalt for huset og har fået nøglerne, hvad mere mangler der?”. Når I skal sikre jer juridisk ejerret over en ejendom, så er tinglysningen den eneste gældende faktor. Hvis jeres skøde ved ejendomshandlen ikke bliver tinglyst, ja så kan sælgers kreditor reelt set stadig gøre udlæg i huset. Først når du har fået skødet på huset og tinglyst det i tingbogen, er du juridisk sikret. 

Comments are closed.