Sådan kan du spare penge i din virksomhed

Sådan kan du spare penge i din virksomhed

Når man snakker om virksomheder og at tjene gode penge, så er det første man tænker på nok, at man skal have en høj omsætning. Hvis man sælger mange produkter eller mange ydelser, så tjener man vel også penge, ikke sandt? Ikke nødvendigvis. En høj omsætning er ikke et nøgletal i sig selv. Man bliver nødt til at kigge på den reelle indtjening, altså hvor meget et salg af et produkt giver i overskud. Dette overskud er bestemt af omkostninger ved produkter samt omkostninger ved driften af virksomheden.

 

Fokuser på at nedbringe omkostningerne

Hvis vi tager udgangspunkt i et fysisk produkt, så er der flere måder man kan sikre sig en højere profit pr. solgt enhed. Først og fremmest har et produkt enten en indkøbspris eller en produktionspris. Denne er ikke altid nem at ændre på desværre, men der er også andre omkostninger forbundet enten direkte med produktet eller direkte ved driften af virksomheden.

 

Hvis man prøver at fokusere på driften af sin virksomhed, så er det helt sikkert, at der er mange måder, man kan nedskære visse omkostninger. Man kan skære ned på husleje, altså finde et billigere sted at holde til. Man kan spare penge på scanning af dokumenter fremfor at opbevare dem fysisk. For at gøre det kort, så er der en lang række måder at nedskære sine omkostninger på, der er med til at sikre, at virksomheden er overskudsgivende.

 

Omsætning er ikke alt

Som tidligere nævnt, så er omsætningen altså ikke altafgørende for at skabe et godt overskud. Omsætning er bare et tal for, hvad du har solgt produkter for, men dette nøgletal indebærer ingen omkostninger ved hverken produktet eller driften. For eksempel kan man godt sælge et produkt super billigt så afsætningen er høj oh omsætningen bliver stor, men hvis man sælger dette produkt for billigt, så er der intet overskud i forbindelse med disse salg.

Comments are closed.