Krisemarkedet: Andelsboliger i København

Krisemarkedet: Andelsboliger i København

Find andelsbolig. Det lyder nemmere end det er. Det er faktisk utroligt svært at finde en andelsbolig i København. I takt med at ejerboligerne er steget så meget i pris har efterspørgslen på andelsboliger fulgt trop. I dag sælges andelsboliger på DBA.dk eller andre andelsboligsalgssites. Sælgere ser nemlig ingen grund til at betale et honorar til en ejendomsmægler, da efterspørgslen er så stor. Ydermere bliver andelsboliger først solgt via interne ventelister & derefter eksterne ventelister – slutteligt bliver de så uploadet på diverse sites. Køen til andelsforeninger er derfor lang. Og for den almindelige borger, som ikke betaler et kontingent på 100kr månedligt for, at være nummer 500 på en ekstern venteliste, ser det sort ud.

Selvom at det lyder næsten umuligt at få fingrene i en andelsbolig, kan det faktisk godt lykkedes. Det kræver dog, at du er klar når muligheden byder sig. Vi har derfor udarbejdet en artikel omkring hvordan du kan forøge din chancer for at få en andelsbolig på markedet i dag.

 

Tjek flere gange dagligt

På sider som dba.dk, andelsboliger.dk og andre, bliver der dagligt uploadet de andelsboliger der ikke bliver udbudt på eksterne ventelister. Men før at du kan booke en fremvisning, kræver det at du ekstrem hurtig på aftrækkeren og får skrevet til sælger inden, der er gået 5 min. For efter 5 minutter har sælger allerede modtaget tonsvis af henvendelser, som mindsker din chance for, overhovedet at komme til fremvisning. Sørg derfor altid for at have dit lånebevis klar til fremvisninger. Ydermere ses det også at folk køber inventaret i lejligheden for 500% af den reelle værdi, for bare at være sikre på at få fat i andelsboligen. Det bliver ofte dyrere end du først

 

Skriv dig op på de eksterne ventelister

Er klart den billigste løsning. Det eneste problem er der at der ikke findes mange information om hvilke andelsforeninger der ejer hvilke boliger. Det kræver en god gammeldags søgning, som godt kan tage en masse tid. Derudover skal du også være forberedt på at skulle betale et kontingent, der enten er årligt eller månedligt. Beløbet på dette skifter. Det kan være alt fra 100kr månedligt til 100kr årligt.

Hvis du derfor søger andelsbolig og forventer at det bliver nemt, kan du godt tro om igen. Det er heller ikke så billigt som du først havde antaget. Det kan godt være at du skal vente med at få din bil til autoværksted.

 

Tak fordi I læste med.

Comments are closed.